Pasteliz Sanat Atölyesi, yetişkin ve genç bireyler için Güzel Sanatlar Fakültesi Hazırlık Kursu sunmaktadır. Program, sıfır noktasından başlayarak doğru görmeyi, algılamayı, sanatsal düşünmeyi, yorumlamayı ve doğru aktarmayı öğrenmek isteyenlere yöneliktir. Desen, çizgi çalışmaları, ölçü alma yöntemleri, canlı modelden desen çalışmaları, ışık ve gölge çalışmaları, oran orantı çalışmaları, perspektif ve imgesel çalışmalar konularını içermektedir. Sınavlara hazırlık sürecinde teorik bilgilerle desteklenen bu eğitim programı, öğrencileri profesyonel anlamda hazırlayarak sanat eğitimi yolculuklarına başarıyla başlamalarını sağlar.
Bu bölümde liseden mezun olmuş genç ya da yetişkin bireyleri güzel sanatlar fakültelerinin çeşitli bölümlerine (resim, heykel, grafik, iç mimari, animasyon, el sanatları vb.) yönelik bir resim eğitimi verilmektedir.
Programın hedefi bireyleri profesyonel anlamda sıfır noktasında kabul ederek doğru görmeyi, algılamayı, sanatsal düşünmeyi, yorumlamayı ve doğru aktarmayı öğrenebilecekleri bir yöntem izleyerek teorik bilgilerle de desteklenmiş bir hazırlık süreci sonunda sınava hazır hale gelmelerini sağlamaktır.
Süreç ve İçerik
Desen
Konunun çeşitli çizici resim malzemeleri ile satıh üzerine resmedilmesidir.Desen resmin temeli ve resmin başlangıcıdır.Yapılışında kurşun kalem,füzen tarama uçları gibi çeşitli malzemeler kullanılır.Desen işlenirken ışık gölge ve açık koyu ilişkisine dikkat edilir.Kadraj ve kompozisyon desenin vazgeçilmez unsurlarındandır.
Çizgi çalışmaları
Bunu ‘inşa’ etmek diye tanımlayabiliriz.Çizeceğimiz nesnenin öncesinde nesnenin yapısını rahat bir çizgiyle,doğru bir kompozisyon ve doğru orantı ile yapılan çalışmalardır.
Ölçü alma yöntemleri
Elimize aldığımız bir kalem aracılığıyla çizeceğimiz nesnelerin eni boyu arasındaki ilişkiyi anlamak ve bunu kağıda aktarma çalışmaları.
Canlı modelden desen çalışmaları
Tartışmasız en öğretici çalışma tarzıdır.Figürün baş,gövde ve diğer bölümlerinin orantılarının,Kas ve kemik yapılarının öğretildiği bir çalışmadır.
Işık ve gölge çalışmaları
Gelen ışık kaynağına göre resmi biçimlendirmektir.Örnek ; Işık soldan geliyorsa lekeler sağ tarafta nesnenin yapısına göre doğru bir gözlemle konur.
Oran orantı çalışmaları
Nesnenin yada çizilecek herhangi bir şeyin eni,boyu,hacmi ve diğer bölgelerinin birbiriyle ilişkisini doğru anlamak için yapılan çalışmalardır.
Perspektif
Temelde iki tip perspektif vardır.Tek noktalı ve iki noktalı perpektif.Bizim bulunduğumuz konuma ve baktığımız nesnelere göre ayrı ayrı uygulanması gerekir ve değişkendir.
İmgesel çalışmalar
Öğrencinin nesleleri öğrendiği,perspektif çizimlerini öğrendiği,figürü öğrendiği aşamanın ardından,bütün bu bildiklerini farklı kompozisyonlarla ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalarıdır.Yetenek sınavlarında sorulan sorulara benzer konuların çalışılması,bu konulara nasıl kompozisyonlarla yaklaşılması gerektiğinin öğretilmesi imgesel çalışmaların konusudur.
formumuzu doldurun
Hata: İletişim formu bulunamadı.